افزایش سرعت وبسایت وردپرسی ساده و کاملا عملی

در این مقاله قصد داریم با استفاده از چند روش فوق العاده به شما افزایش سرعت وبسایت را به شما یاد دهیم بطوری که اگر شما این روش ها را پیاده سازی کنید خواهید توانست مشتریان و بازدیدکنندگان سایت خود را در اولین بازدید راضی نگه دارید.
آمار ها نشان می دهد اکثر بازدید کنندگانی که به سایت شما مراجعه می کنند در صورتی که بارگیری سایت بیشتر از 3 ثانیه طول بکشد آن را خواهند بست که این به مرور زمان باعث کاهش بازدید و در نتیجه کاهش رتبه سایت در موتور های جستجوگر خواهد شد.
با استفاده از روش های سایت “وب برای همه”همین امروز سایت خود را به موتور جت مجهز کنید!
سایت خود را به موتور جت مجهز کنید!
طبق تحقیقاتی که شرکت Akamai در این زمینه صورت داده است، ۴۷ درصد بازدیدکنندگان سایت توقع دارند سایت شما در ۲ ثانیه یا کمتر بارگذاری شود. اگر مدت زمان بارگذاری سایت بیشتر از ۳ ثانیه شود، 41درصد از بازدید کنندگان سایت شما را ترک میکنند. که این در مقابل زحمات شما بیرحمانه است!
علاوه بر این، هر ثانیه که سایت شما دیرتر لود شود ۷ درصد کاربران صفحه سایت شما را میبندند.
اعدادی که ذکر کردیم اعداد قابل تاملی هستند؛ فرض کنید 3000نفر میخواهند وارد سایت شما شوند اما زمان بارگذاری آن بیش از ۳ ثانیه طول میکشد؛ همین باعث میشود حدود 1500 نفر سایت شما را ببندند و علاقه یا حوصله ای به دیدن سایت شما نداشته باشند!
تشخیص سرعت سایت
سایت های رایگانی مانند Pingdom، WebPageTest، GTmetrix و Google PageSpeed Insights وجود دارند که به شما کمک می کنند تا علت پایین بودن سرعت بارگذاری وبسایت خود را بفهمید و به افزایش سرعت وبسایت کمک کنید.
در ادامه مواردی را ذکر خواهیم کرد که برای بهبود عملکرد وبسایتتان باید حتما و همیشه در نظر بگیرید.
1-از شرکت های معتبر هاست تهیه کنید یا هاست خود را ارتقاع دهید.
قبل از اینکه کاری بکنید اول با به شرکت هاستینگ خود تیکت بزنید. از آنها بخواهید بهترین سرویس برای اجرای وردپرس را به شما معرفی کنند تا هماهنگی خوبی با وردپرس داشته باشد.
(هاست وردپرس) آنها میتوانند راههایی را با توجه به سرویسهای خود به شما پیشنهاد دهند تا باعث افزایش سرعت سایت شود. با این کار در وقت و هزینه خود صرفهجویی خواهید کرد و به نتیجه مطلوب می رسید.
2-افزونه کش(cache) مطالب نصب کنید.
یکی از راههای عمومی افزایش سرعت سایت، استفاده از افزونههای کش مانند W3 Total Cache است. این افزونهها آخرین نسخه نمایش سایت شما را تا به کاربران در آینده لود شوند.
این بدین معنی است که وردپرس لازم نیست هر دفعه که کاربر وارد سایت شما میشود، عملیات بارگذاری را از نو انجام دهد. اطلاعات موجود در حافظه کش میتواند شامل تصاویر، فونتها، فایلهای فلش و کدهای HTML، CSS و JS باشد.
از جمله متداولترین آنها میتوان به
W3 Total Cache، Hummingbird، Rocket، WP Fastest Cache، WP Super Cache و Breeze اشاره کرد.
افزونه breeze جت شخصی شما
افزونه Breeze افزونهای رایگان در این زمینه به حساب میآید که با افزایش عملکرد سایت، کاهش زمان دانلودها و ادغام شبکههای CDN، باعث بهبود UX سایت خواهد شد. از قابلیتهای بارز این افزونه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سازگاری با وردپرس، ووکامرس و وردپرس شبکه
- کاهش سایز سایت
- فشردهسازی با استفاده از متد GZIP
- پشتیبانی از سیستم Varnish
- دارای قابلیت کش مرورگر
- هماهنگ سازی فایلهای استاتیک
- سازماندهی پایگاه داده سایت
- مستثنی کردن فایلهای خاص از کش سایت
- و …
برای انتخاب بهرین افزونه کش، حتما با پشتیبانی هاست خود مشورت کنید.
شاید آنها افزونه خاصی را به شما معرفی کنند که با هاست بهتر هماهنگ است. ما افزونه Breeze را به خاطر رایگان بودن و امکانات بسیار خوب آن معرفی کردیم. این افزونه کاربردی را میتوانید از همینجا دریافت کنید:
۳– از Content Delivery Network استفاده کنید
استفاده از (CDN هم یکی از گزینههای مهم برای افزایش سرعت سایت وردپرسی است. از مزیتهای استفاده از این سیستم، سرعت بارگذاری بهینه تر برای هر نوع سایتی است که قصد کار برروی آن را دارید.
در واقع با استفاده از شبکه انتقال داده (CDN)، محتویات سایت شما برای کاربران از نزدیکترین سرور به آنها بارگذاری خواهد شد و همین باعث میشود سرعت سایت به طور چشمگیری افزایش یابد. CloudFlare از شرکتهای ارائه دهنده CDN است که میتوانید از امکانات آن به صورت رایگان بهره ببرید.
این شرکت از تکنولوژی Anycast استفاده میکند و با استفاده از بیش از ۲۸ مرکز دیتاسنتر در جهان، بهترین خدمات را به کاربران می دهد.
4-افزونه هایی که باعث کندی سایت می شوند را شناسایی کنید.
یکی دیگر از راههای افزایش سرعت وبسایت، شناسایی افزونههایی است که در عملکرد خود دارای مشکل هستند. هر وبمستری از ابزار و افزونههای متفاوت برای نیازهای مختلف بهره می برد؛ اما برخی از آنها باعث ایجاد مشکل وکندی حین بارگذاری سایت شما میشوند.
پس باید افزونهها را به خوبی چک کنید و ببینید هر کدام چقدر سریع کار میکنند.
برای این کار باید افزونهای را به اسم Query Monitor نصب کنید. این افزونه به صورت رایگان است و از زمانی که نصب و فعال میشود، هر مشکلی که سایت شما داشته باشد را گزارش میدهد.
اگر افزونهای باعث کاهش عملکرد سایت شما میشود، آن را پاک کرده و به دنبال جایگزین مناسب برای آن بگردید.
همچنین استفاده از تعداد زیادی افزونه هم ممکن است باعث کاهش سرعت سایت و افزایش حجم کد نویسی شوند. پس پیشنهاد میکنیم از حداقل تعداد افزونهها برای کارهای ضروری استفاده کنید.
۵– کاهش حجم و سایز عکس ها موثرترین روش افزایش سرعت سایت
آپلود عکسها و ویدیوها با حجمهای بالا، باعث کندی بیش از حد سایت شما خواهد شد. اما یک راهحل آن است که با فشردهسازی و کاهش حجم آنها بدون افت کیفیت ، باعث افزایش سرعت وردپرس خواهیم شد.
سایت tinypng از سرویسهای معروف کاهش حجم تصاویر بدون افت کیفیت است که میتوانید تصاویر خود را در این سایت آپلود کرده، سپس نسخه بهینه شده تصاویر را دانلود نمایید. اما خیلی از کاربران ترجیح میدهند این فرآیند به صورت خودکار صورت بگیرد و لازم نباشد عکسها را یکی یکی بهینه کنند.
در این زمنیه هم افزونههای زیادی وجود دارد که افزونههای Imagify و WP Compress از افزونه های رایگان برای کاهش حجم تصاویر به صورت خودکار هستند.از نرم افزار های قوی موجود در این ضمینه هم می توان به jpg comproser اشاره کرد که توانایی کاهش فوق العاده عکس بدون افت کیفیت دارد.
۶– از حجم سایت بکاهید.
هر چقدر که حجم کلی سایت شما کمتر باشد، زودتر بارگذاری می شود. استفاده از فشردهسازی GZIP میتواند حدود 72 درصد حجم سایت شما را کم خواهد کرد. با استفاده از GZIP، سایت شما خیلی سریعتر بارگذاری خواهد شد و پهنای باند کمتری نیز مصرف میشود که در هزینه هاست نیز صرفه جویی خواهد شد.
بسیاری از افزونههای Cache از جمله افزونه Breeze که به آن اشاره کردیم، قابلیت فشردهسازی GZIP را دارند و این کار را به صورت اتوماتیک انجام میدهند. اما اگر نمیخواهید از افزونه کش استفاده کنید یا اینکه افزونه شما از این ویژگی ساپورت نمیکند، میتوانید قطعه کد زیر را در فایل htaccess. که جزو فایلهای وردپرس است، قرار دهید.
اگر فایل htaccess. را مشاهده نمیکنید، به خاطر این است که این فایل جزو فایلهای مخفی است و از طریق دکمه Settings کنترل پنل خود، تیک Show Hidden Files را بزنید.
<IfModule mod_deflate.c>
# Compress HTML, CSS, JavaScript, Text, XML
and
fonts
AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/vnd.ms-fontobject
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-opentype
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-otf
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-truetype
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-ttf
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE font/opentype
AddOutputFilterByType DEFLATE font/otf
AddOutputFilterByType DEFLATE font/ttf
AddOutputFilterByType DEFLATE image/svg+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE image/x-icon
AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
AddOutputFilterByType DEFLATE text/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml
# Removing browser bugs
for
older browsers
BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html
BrowserMatch ^Mozilla/4\.0[678] no-gzip
BrowserMatch \bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html
Header append Vary User-Agent
</IfModule>
۷– اطمینان حاصل کنید که سایت و پایگاههای داده روی یک دیتاسنتر هستند
یکی از راههای دیگر، قرار گرفتن خود سایت و پایگاههای داده روی یک دیتاسنتر است. این نزدیک بودن اهمیت زیادی دارد؛ چرا که باعث میشود عملکرد سایت شما خیلی تندتر باشد و به راحتی بتوانید روی سایت خود مطالب مختلف بنویسید.
برای اینکه از این مجاورت مطمئن شوید، این موضوع را از پشتیبان شرکت هاستینگ خود سوال کنید.
۸– صفحه اصلی سایت خود را با کمترین حجم طراحی کنند.
یکی از راههای افزایش سرعت وبسایت، بهینه کردن صفحه اصلی سایت است. در صفحه اصلی سایت خود از ابزارکهای زیادی و کلا محتوای اضافه استفاده نکنید. همیشه تعادل را رعایت کنید و موارد مهم را در صفحه اصلی قرار دهید.
هیچ گاه تمام محتویات مقالههای خود را در صفحه اصلی نمایش ندهید و فقط خلاصه آن را قرار دهید.
تعداد مقالهها و محصولات موجود در صفحه اصلی را تا حد ممکن کم کنید تا سایت شما زودتر بارگیری شود.
۹– همیشه بروزرسانی کنید.
همیشه وردپرس خود را بروز رسانی کنید. اگرچه ممکن است به دلیل وجود قالب یا افزونههایی که با نسخه جدید وردپرس سازگاری ندارند، به محض ارائه آپدیت نتوانید وردپرس خود را بروز کنید، اما وقتی همه قالب و افزونههای شما با نسخه جدید سازگاری دارند، آپدیت را صورت دهید. اکثر این بروزرسانیها شامل موارد امنیتی و بهینهسازی کدها هستند که میتواند در افزایش سرعت سایت شما نقش بسزایی داشته باشد.
۱۰– Hotlinking عکس های خود را غیر فعال کنید.
تصور کنید عکسی را در سایت خود آپلود کرده و آن را در مقاله خود گذاشته اید.
اگر شخص دیگری لینک این عکس را در مقاله خود قرار دهد، این عکس از هاست شما خوانده می شود که باعث استفاده بیش از حد پهنای باند و کاهش سرعت سایت میشود. به این فرآیند Hotlinking میگویند. برای غیر فعالسازی این حالت میتوانید قطعه کد زیر را در فایل htaccess. وردپرس خود قرار دهید.
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?:
//(www\.)?EXAMPLE.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?:
//(www\.)?google.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?:
//(www\.)?feeds2.feedburner.com/EXAMPLE [NC]
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]
دقت داشته باشید در قسمتهایی که لینک سایتی نوشته شده است، آدرس سایتهایی که مجاز به استفاده از عکسهای شما هستند را قرار دهید. به عنوان مثال در کد بالا به سایت گوگل google اجازه استفاده از تصاویر را داده است.
۱۱– فایل های CSS و Java Script را فشرده سازی کنید:
اگر سایت خود را با استفاده از ابزارهایی که در ابتدای مقاله معرفی کردیم بررسی کنید، ممکن است اخطار Minify JavaScript and CSS Files را دریافت کنید.
با فشردهسازی فایلهای CSS و JS میتوان سرعت سایت را افزایش داد.
همچنین این کار باعث کاهش استفاده از پهنای باند سایت شما میشود. در واقع با فشردهسازی این فایلها، تمام فایلهای CSS و JS را ادغام میکنید و مرورگر کاربر دیگر نیازی ندارد تعداد زیادی فایل CSS و JS را فراخوانی کند.
در این مورد هم افزونههای کش معمولا این فشردهسازی و ادغام را انجام میدهند اما میتوانید از افزونههای مخصوص این کار مثل Autoptimiz نیز استفاده کنید.
۱۲– از قالبهای سئو شده و بهینه استفاده کنید:
قالبهای زیادی در فروشگاهها و سایتهای مختلف برای دانلود و فروش وجود دارند که با ظاهری زیبا خریداران را مجذوب خود می کنند!
بعضی از این قالبهای وردپرس به صورت اصولی برنامه نویسی نشدهاند و با داشتن تعداد زیادی ابزارک و اسلایدرهای سنگین، فشار زیادی به هاست شما اعمال میکنند. منظور ما این نیست که از قالبهای پیشفرض وردپرس بهره ببرید؛
بلکه هدف ما استفاده از قالبهای زیبا با تکنولوژیهای روز و کدنویسی صحیح است که تاثیر بسزایی در سرعت سایت خواهد داشت.
۱۳– رونوشتهای نوشته ها و برگه های سایت را بررسی کنید.
ویژگی رونوشتها در وردپرس بدون شک یکی از نقاط قوت و خوب این سیستم مدیریت محتوای قدرتمند است. اما گاهی برای برخی از کاربران باعث کاهش سرعت سایت می شود.
هر زمان که تغییری در مقاله ی خود ایجاد کنید، به جای پاک کردن نسخه قبلی مقاله، یک نسخه کپی از آن در دیتابیس هاست شما ذخیره میشود. در این حالت شما این امکان را دارید تا به نسخه قبلی مقاله خود دسترسی داشته باشید. در واقع تمامی تغییرات پستهای شما در وردپرس قابل دیدن و بازیابی است. اما همین ویژگی باعث اشغال فضای دیتابیس میشود و کندی سایت می شود.
شما میتوانید تعداد دفعات یا زمان ذخیره خودکار وردپرس را کم یا زیاد کنید. در بین فایلهای وردپرس، فایل wp-config.php را پیدا کرده و با استفاده از دکمه Edit، وارد صفحه ویرایش شوید. سپس کد require_once(ABSPATH . ‘wp-settings.php’); را پیدا کنید و یکی از کدهای زیر را قبل از این کد قرار دهید:
محدود کردن رونوشتها:
این کد، وردپرس را مجبور میکند تا فقط 5 نسخه از رونوشتهای مقاله شما را ذخیره کند.
define (
'WP_POST_REVISIONS'
, 3);
غیر فعال کردن رونوشتها:
define (
'WP_POST_REVISIONS'
, false);
این کد، ویژگی رونوشتها در وردپرس را به طور کامل غیر فعال میکند. این روش خیلی توصیه نمیشود.
افزایش فاصله زمانی ذخیره رونوشتها:
define(
'AUTOSAVE_INTERVAL'
, 300 );
// seconds
می توانید فاصله زمانی که وردپرس به طور خودکار رونوشتها را ذخیره میکند تغییر دهید. 2۰۰ ثانیه در کد بالا بدین معنی است که به جای مدت زمان پیشفرض، هر 200 ثانیه یکبار از مقاله شما رونوشت ذخیره شود.
۱۴– بهینهسازی پایگاه داده (دیتابیس)
زمانی که یک سایت دارید که از پایگاه داده استفاده می کند. (وردپرس و سایر سیستمهای مدیریت محتوا) دارید، باید پایگاه داده سایت را بهینه کنید.
بویژه اگر سایتی با بازدید زیاد یا ترافیک بالا دارید. بنابراین به طور دورهای پایگاه دادههای سایت را چک کنید و با بهینهسازی و کاهش حجم دادهها سرعت سایت را افزایش دهید.
اگر یک هاست اختصاصی یا VPS دارید، کش جستجو سایت را فعال کرده و دادههای سایت را بررسی کنید و اطلاعات اضافی را پاک نمایید.
گرچه بهینهسازی پایگاه دادهها کاری وقتگیر و گاهی مشکل است… اما بهترین روش استفاده از phpMyAdmin است. با وارد شدن در کنترل پنل هاست سی پنل، از بخش دیتابیس گزینه phpMyAdmin را انتخاب کنید.
پس از ورود به محیط phpMyAdmin، دیتابیسی که میخواهید بهینه شود را انتخاب کنید. phpMyAdmin توسط گزینه “optimizing your tables” به شما مواردی را پیشنهاد میکند که بهینهسازی آنها مهم است.
۱۵– بررسی خطای ۴۰۴ یا عدم وجود برگه
هرگاه کاربر برروی صفحهای از وبسایت شما را کلیک کند، اما صفحه در سایت شما موجود نباشد، خطای ۴۰۴ رخ میدهد، که این خطا باعث کاهش سرعت بارگذاری سایت میشود.
همیشه سایتتان را چک کنید تا مطمئن شوید خطای ۴۰۴ ظاهر نمیشود. ابزارهای مختلفی برای تست سرعت سایت وجود دارد. یکی از این روشها برای ارزیابی سرعت سایت، بررسی تک تک درخواستها است که به آن روش آبشاری (waterfall) گفته میشود.
ابزارهای مختلفی نیز برای ارزیابی آبشاری سایت وجود دارد.که نمونه ای از آن سایت webpagetest.org است.
در شکل زیر یک نمودار آبشاری دیده میشود که ردیفهای قرمز نشان دهنده خطای ۴۰۴ هستند. همانطور که در شکل میبینید، این خطا زمان بارگذاری سایت را به میزان قابل ملاحظهای زیاد کرده است.
۱۶– چک کنید که KeepAlive سرور شما فعال است.
آپاچی (Apache) یکی از رایجترین و محبوبترین وبسرورهای HTTP در دسترس شما است. یکی از قابلیتهای این وبسرور، امکان فعال سازی KeepAlive است.
KeepAlive یک ویژگی است که اجازه ارسال چندین فایل را در یک ارتباط بین کاربر و وبسرور ایجاد می کند و
در نتیجه باعث افزایش سرعت وبسایت می شود. به طور کلی، وظیفه آن حفظ و پایداری ارتباط دو طرفه است.
از شرکت هاستینگ خود بخواهید دسترسی به فایل httpd.conf را برای شما فراهم کند،ابتدا چک کنید این قابلیت فعال است یا خیر در صورتی که می دانید فعال نیست کد زیر ار در فایل htaccess. سایت خود اضاف کنید.
</pre>
<pre><ifModule mod_headers.c>
Header set Connection keep-alive
</ifModule></pre>
<pre>
۲ دیدگاه